artist statement

Teen pääasiassa kolmiulotteisia teoksia, kuten veistoksia, installaatioita ja ympäristötaideteoksia. Teosteni aiheet tulevat yleensä luonnosta ja luontokokemuksista. Luonto merkitsee minulle fyysisen olemismuotonsa lisäksi sekä ihmisluonnon psykologista ulottuvuutta että tunnetiloja ja voimaantumista. Toisinaan teokseni ovat suoraan luonnosta poimittuja asioita, kuten juuria ja kasveja. Silti niihin sisältyy paljon sisäänrakennettuja merkityksiä. 

Materiaali on kaiken tekemisen lähtökohta. Hyödynnän taiteessani erityisesti sekä luonnon omia että uudelleenkierrätettyjä materiaaleja.  Materiaali tuo töihini lisämerkityksiä ja kätkettyjä viestejä, jotka ovat kuitenkin löydettävissä. Kerronnallisten tasojen lisäksi töissäni on visuaalisia elementtejä, jotka tukevat teoksia. 

Käsittelen teoksissani ajelehtimista, voimattomuutta ja riittämättömyyden tunteen sietämistä omasta kokemusmaailmasta käsin. Teokseni ovat usein sisäänpäin kääntyneitä ja arvoituksellisia. Kokemukset oman elämänhallinnan haasteista näkyy teoksissani hyvin monikerroksellisesti. Materiaalina paljon käyttämäni paperi, sen monissa eri ilmenemismuotoissaan, on suoraan ihmisen vertauskuva. Hauras paperi on taipuisaa ja kestävää, mutta sen saa repimällä rikki.